Tejből sört készítenek a japánok
2007.02.25. 10:11
Bővült a tejtermékek köre, lehet, hogy hamarosan nem csak túrót vagy sajtot emelhetünk le az áruházak hűtőpultjairól. Egy japán cég ugyanis egyedi módon használja fel a helyi tejtöbbletet: sört főz belőle. A különleges sör igen népszerű, már ki is ürült az üzlet raktára.
A túltermelésből és a csökkenő tejfogyasztásból adódóan óriási mennyiségű tejet kell folyamatosan megsemmisíteni Japánban. Hokkaido szigetén azonban egyedi ötlettel állt elő egy bolttulajdonos: megtalálta a módját, hogy az eladhatatlan tejből sört állítson elő.
A 'Bilk' névre keresztelt sörkülönlegesség a komló mellett 30% tejet tartalmaz, az előállítása pedig nem sokban különbözik a hagyományos sörétől. Azok szerint, akik már megkóstolták, csak az illata emlékeztet a tejre, az állaga és íze viszont ugyanolyan, mint bármelyik egyszerű söré.
Az új italt hat hónapos fejlesztés után február elsején kezdték el árulni és ugyan hat helyi bolt mellett postán is rendelhető, a nagy érdeklődés miatt pillanatnyilag sehol sem kapható.
http://www.portfoliolight.hu/cikk.tdp?cCheck=1&k=2&i=2527
|